^^ evo ja nosim dslr i par objektiva UVEK SVUGDE SA SOBOM. jel' sam ja to snob onda? - pa nisam. ja sam chovek koji chasno i poshteno radi jedan od svojih poslova kojima se bavi - a to je fotografija - tako da opusti se.
stvari su uvek relativne - i zavisi iz kog ugla ih posmatrash. ako si djak peshak - pa pochnesh da vozish juga - provalish da je to mnogo jedna sjajna stvar. onda posle pochnesh da vozish recimo nekog golfa ili astru - i provalish koliko je to dosta bolje od juga. manje vishe sve je bolje i osmisljeno i realizovano - naprosto - bolji proizvod. pa kad uporedish cene- provalish da izmedju "djak peshak" i "jugo" postoji $ gap - od par hiljadarki. ako gledash chisto onako "transportno" -mnogo su blizhi jedan drugom jugo i golf, nego peshak i jugo. onda posle sednesh u porshea, i provalish da je sve ono shto si mislio da je u golf/astri mnogo dobro - napravljeno josh mnogo bolje - josh bolje osmisljeno, josh bolje napravljeno, od boljih materijala, trajnije, funkcionalnije - i naravno - josh puno skuplje.
znachi na skali upotrebna vrednost ide 5.peshacenje, 4.jugo 3. astragolf 2. porshe 1.josh predrkaniji auto.
na skali novci - ide obratno eksponencijalno. - ko je sad tu lud i ko shta kako? - pa ne znam. meni je tu najnesrechniji djak peshak - jer sirot nema ni za jugo, a blazhen je drugar iz rolsa-on je po meni za svoje teshko zaradjene pare kupio najbolji proizvod koji ima da se kupi za te iste pare.
znachi jugo je sjajan - ja recimo sam vishe verovao mom jugu 900ccm nego novoj novcatoj nivi - ali kako bi ti rekao sad... a da me ne shvatish pogreshno...
-valja malo voziti porshea - pomazhe da skontash gde su ostala vozila. ja sam do pre mesec i po vozio bentli-aparat - i mogu ti rechi najtuzhniji momenat u njegovom korischenju je bio kada sam ga prodao - ono kad sam uzeo 2K evra u ruku za aparat - i pruzhio ga choveku - i pruzhio ruku u znak "deal".
znachi sa jugom ti je pricha - platish malo, vozish se relativno pristojno, i povremeno se jako nervirash. - sa porsheom s' druge strane, ako nisi u porshe "imovnoj kategoriji" - a ipak ga kupish- placesh samo jedan jedini put - kad ga kupujesh - onda se posle sve vreme vozish sa osmehom na licu.
* * * primeniti pouchnu automobilsku prichu by dr bokica na fotoaparate, ribolovni pribor, generalno zhivot u kapitalizmu, bilo koji proizvod, i t.d. .... * * *
- u medjuvremenu ne kukati kako je nekom bolje jer ima neshto bolje od nas, niti podcenjivati choveka koji ima neshto loshije od nas - u krajnjoj liniji, kad odemo s' ovoga sveta - sve ostaje na zemlji - nishta ne ide "sa nama" - nego uzhivati dakle u onome shto se ima, a stremiti ka onome shto se zheli, i biti realan u zhivotu.
@ malo raniji komentar o odevanju ljudi na pecanju - pa valjda svako ima pravo da se obuche kako 'oche? - dakle svako ima pravo i da ide u "dronjcima". -aj ne mogu rechi da bash je to style kome treba tezhiti u zhivotu (mada chesto mi zhena kazhe - jbt izgledash kao prosjak(to na temu da sve pare sprdlavam na "gluposti"

) - ali meni su recimo kolege koji nose prsluchiche koji predstavljaju pokretne ribo-oprema-firme reklame malo "gej" . -ja sam recimo dosta dobar slikach - kad ponesem aparat na neki dogadjaj recimo znam da su u top 100 slika snimljenih toga dana i moje. -a ima kolega koji rade za novine koji siroti prte po pune torbe kojekakve opreme - pa im na kraju ipak slike budu takve kakve budu (loshije od mojih n.pr). i generalno mrakovi slikadzhije koje ja poznajem recimo -nose optimalnu kolichinu opreme, i ne liche na manekene foto-firmi.