fokan napisao:
Prvo druze se opusti, zveknuce te srčka!
Kada krene „kompleksna“ priča J.P-ova o nadležnostima, priležnostima i zaležnostima
sifilis na mozgu je daleko realnija varijanta. To je teren na kojem se zaista ne snalazim, jer još uvek nisam na platnom spisku ni jednog JP-a, pa nisam baš savladao sve ingeniozne tehnike maglonomije i veštine tipa „Kako primati veliku platu-a ne raditi ništa“.
fokan napisao:
... nisi upoznat sa tim šta je delatnost JKP Čistoće...
A zašto bih ja ili bilo ko drugi uopšte morao da zna išta o bilo čijoj nadležnosti u konfuznom lancu budžetskih javnih birokrata ?! Mene kao prosečnog člana jedne zajednice interesuje ono što vidim, a vidim smrad, djubre i usvinjene obale na 50 meteri od Nova Sada, a zanima me i kome se to i ZAŠTO plaćaju kojekakvi mesečni zulumi u vidu brda komunalnih usluga ako će mi delovi grada ličiti na smetlišta, na primer. Uopšte me se ne tiče ko je i za šta nadležan. Slažem se da je daleko lakše frljati se floskulama o ingerencijama i čuvenoj zakonskoj regulativi/proceduri u "sofisticiranom" sistemu funkcionisanja JP-a nego nešto konkretno preduzeti-ali beskrajna zagvaždanja o strategiji, taktici i operatici međusobnog (ne)dejstvovanja javnih servisa neće očistiti đubre sa vode/ulica.
fokan napisao:
...momcima koji dnevno prikupe, prevezu i deponuju između 850 i 1000 tona...
Ne znam ni zašto bih bio fasciniran radom JKP Čistoća?! Sreća pa tu i tamo negde i otputujem, pa mogu mirne duše reći da Novi Sad, na žalost, nije ni najčistiji ni najuređeniji grad u okruženju. O nekoj daljoj okolini zapadno odavde-da ni ne govorim. Ljudi o kojima pričaš samo rade svoj posao i jako su dobro plaćeni za posao koji obavljaju, a ako je jedino čime se to preduzeće može podičiti 800 kubika smeća koje dnevno odnese i čuveno „veliko spremanje“ koje obave nakon proslave Nove godine na Trgu-džaba svaki dalji divan. Činjenicu da su baš Javna Preduzeća i pored kraljevskog budžetskog tretmana najveći dužnici u privredi Srbije-apstrahovaću ovaj put.
Na kraju krajeva, jer zato što je Šodroš prljav, smrdljiv i prepun đubreta kriv NPFG, ZIG, Uprava za komunalne poslove( jel ono beše Odsek komunalne potrošnje ?!) ili svo troje zajedno+još poneka karika u lancu?