Danas je Sre Jun 18, 2025 10:41 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:57 pm
E pa druze Djuro da se ja ukljucim sa po nekom...
1.Mozete li kao vase kolege iz Kraljeva koji imaju facebook profil ( http://www.facebook.com/profile.php?id=100002000014645 ) da postavljate negde slike sa vasim ucinkom tj. neku vrstu izvestaja sa terena?
Vidim da oni ljudi to lepo rade,kace slike u okviru zakonskih normi mada bi ja pokazivao lice krivolovca javno...
2.Kad si vec aktivan na ovoj temi,informisi nas malo o radu vase sluzbe,da li je deo novca koji ste dobili od dozvola otisao na poribljavanje?
Ako jeste da li se samo poribljavanje saranskom mladji racuna u poribljavanje ili je to moguce izvesti sa jos nekom vrstom ribe?
3.Da li ste ucestvovali u nekoj humanitarnoj akciji? Mozda ste recimo nekoj deci kupili stapove? Mozda ste organizovali kampove za mlade radi edukacije o zastiti ribljeg fonda na nasim rekama odnosno jezerima?
Mozda cete pomeriti granicu za juniore koji NECE placati dozvole pa cete na taj nacin privuci decu na reke odnosno jezera?
Ili nista od ovoga nije u vasoj moci,uljuljkali ste se ovako,lepo je,kaplje kinta itd.
Evo konkretnih pitanja,daj konkretne odgovore!

Ako je odgovor pod 1 Nemamo para za aparat-----Mi cemo vam kupiti.
Nemamo Fb nalog-----------Ja cu vam besplatno otvoriti i odrzavati.
Nemamo racunar------------Imam ja stari,poslacu vam.
Ovde ima dosta ljudi dobre volje koji hoce da pomognu ali i vi morate da pocnete da radite nesto konkretno,malo da pretresete svoje redove,malo vise da saradjujete sa ribolovcima.
Ja sam Ivan Bojovic sportski ribolovac,varalicar,zelim da na ovim vodama i moja decapecaju,iz Cacka sam,ja cu vam pomoci koliko mogu,ribocuvar sam volonter u OOSR Morava.Nije me stid da se predstavim ovde i javno kazem ko sam i javno kazem da cu prijaviti svakog koga vidim da unistava reke i jezera na kojim ja pecam!!!

I jos jedna stvar,nemoj vredjati ove ljude bez razloga sem ako ti nije cilj da nam opet zakljucaju temu.

Poslednja izmena od Bojo u Sre Jan 04, 2012 6:38 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:36 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Gorane Đurđeviću, vlasniče ribočuvarkse službe "Rivers Guard" iz Jagodine, korisniče ribočuvarskog područja Srbija Centar,
odgovorite mi na jednostavno pitanje:

Koje uslove ispunjava Knićko jezero da dobije kategorizaciju i doplatnu dozvolu?

http://www.ekoplan.gov.rs/src/download- ... h_voda.pdf
Slika

3.1) Da li poseduje kvalitativni i kvantitativni sastav ribljeg fonda I GDE JE dokument za osnovu ocenu stanja i produkcionih odlika ribljeg naselja, ko ga je potpisao, ko ga je izdao i kada?
3.3) DA LI su i KADA preduzete mere u cilju zaštite održivog korišćenja ribljeg fonda, tj. KADA ste poribili, ČIME ste poribili, i sa KOLIKO kg ribe? KOJE ste INVESTIRANJE izvršili????
4.1) Koji je utvrđeni režim zaštite prirode? Šta ste uradili na očuvanju prirodne okoline jezera (kante za otpatke, kontejneri za odnošenje smeća, uređeni drvoredi, uređene plaže sa suncobranima, uređeni prilazni putevi i uređeni travnjaci)????
4.3) Koji turistički potencijal ima Gruža (koliko ima hotela na obali, motela, hostela, uređenih restorana, kafe barova, uređenih bungalova sa kupatilom, klimom, TV-om i internet priključkom)????

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:44 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
Pa vidiš kako Igore, ja sam ga veoma lepo sačuvao i iz njega izvadio do sada 40.000 metara mreža, napisao dve krivicne prijave i 75 prekršajnih prijava.
Međutim, taj rad mnogo košta, jer sam za to angažovao desetak ribočuvara, koji trebaju da prime plate, trebaju da sipaju gorivo, a da ne pričam o opremi koju sam uložio u čuvanje jezera. Tako da, nije da ja baš ništa nisam uložio, kako se ovde priča, a pošteno, obzirom da jezero ispunjava uslove, nemam nameru da i na dalje ulažem samo ja. U tom smislu doplatna dozvola će biti jedini prihod koji imamo od jezera.
Uz put, slažem se sa tobom za Čačak, ali ni oni nisu imali ovakve rezultate, tako da smo bolje odradili posao i od Čačka.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:50 pm 

Bojo, konkretno po osnovu koriscenja Gruže, dobili smo prihod od 36 dozvola prodatih u Knicu. izračunaj sam da li je potrebno da ti obrazlaže kako je taj novac potrošen, i da li od tog novca može da se čuva jezero.
Dakle, celu godinu smo sami finansirali.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:52 pm 

Pridružio se: Sub Mar 07, 2009 9:22 pm
Samo kratko

Ako misliš na bolji rezultat od Čačana u vidu izvađenih mreža, a misliš, to nije nikakav pokazatelj vašeg požrtvovanijeg rada od njih, nego su tad TREBALA M.UDA da se baci mreža u jezero, gde je u svakom momentu bilo 5-6 čuvara.

I zbog tog manjeg broja mreža, bilo je više ribe, logično zar ne :?: :?:

Vašeg Saleta čuvara poznajem lično, i nema dovoljno dobrih reči da se opiše ono što je on "na mišiće" uradio na tom jezeru......

Ali............... to i dalje nije razlog za doplate

I tu pričo o ulaganju u opremu za to jezero.............pusti............. znamo obojica da nije tako

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:56 pm 

Milicko, zaista nemam vremena za duži odgovor, ali ću ti ukratko odgovoriti obzirom da si se baš potrudio.
Uslovi iz Pravilnika su ispunjeni Programom upravljanja na koji smo dobili saglasnost države. Postoje nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:58 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Mar 26, 2006 9:57 pm
Ako ti je to samo odgovor na sva moja pitanja ja sigurno doplatnu dozvolu necu kupiti!!!

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 6:58 pm 

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 8:47 pm
Pedjalasta napisao:
Odgovori na ostala pitanja,ne mogu da citiram jedno po jedno,imas onde sva?

Khm...?

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:05 pm 

Bojo, imamo foto aparate kao obaveznu opremu, ali nemamo vremena za marketing. Tačnije, hteli smo da prvo napravimo neki rezultat vredan pomena, pa da tek tada to pustimo u javnost. Mislim da na fb ima tema svi mi koji volimo jezero Knic i da tamo ima slika.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 04, 2012 7:42 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 4:24 pm
djurony napisao:
Milicko, zaista nemam vremena za duži odgovor, ali ću ti ukratko odgovoriti obzirom da si se baš potrudio.
Uslovi iz Pravilnika su ispunjeni Programom upravljanja na koji smo dobili saglasnost države. Postoje nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju.

Aca Milicko je pogodio sustinu i upravo sam ja to pokusao da pitam. Sve i da je ribocuvarska sluzba dobra, kao sto tvrdi korisnik, to nije dovoljno za trazenje doplate. Sta je sa ostalim uslovima koje je Aca uokvirio? Nesto uopste nemam poverenja u te "nadležne institucije koje to nadgledaju i proveravaju" :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 8 9 10 11 12 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris