gubnik.kg napisao:
Igore da su ovi postovi ovde "lelemudisanje",kako ti kazes,Djuru ovde ne bi ni videli.
U nedelju se okupljamo pa cemo da krenemo,za pocetak sa prikuplanjem potpisa za peticiju PROTIV DOPLATA
POTPISI CE SE PRIKUPLJATI U SVIM GRADOVIMA(mestima) U OKRUZENJU
Tačno tako, ovo je jedan od načina komunikacije. A kažeš prikupljate potpise, ok, nemam ništa protiv, ali mi nije jasno kako Vam to nije palo na pamet kada su jezero tri godine ''čuvali'' Kragujevčani na čelu sa Tomovićem i Srbijašume. Tada Vam je izgleda sve bilo potaman...a to što je riblji fond masakriran...ma koga briga...
Izgleda da je jedino važno da ste i Vi mogli da na jezeru radite šta god hoćete te tri godine, pa sad kad je zaveden red...ne valja brate...ne kradu lopovi...al ne možemo ni mi da krademo...
Sve mi se više čini da je dplatna dozvola samo
dobar izgovor za sve koji se bune.
Goci ti si na neki način u pravu. Sve je to zamišljeno bilo sasvim drugačije. Tačnije, korisnici koji nemaju dovoljno osnovnih dozvola, a imaju ozbiljnu vodu kao što je recimo Gruža, trebalo je da se dofinansiraju preko Fonda za zaštitu životne sredine, gde se godišnje od svih dozvola slije najmanje 50.000.000 dinara. Međutim, novac iz tog istog fonda se dobija jako teško, a do sada su dobijali uglavnom oni koji nisu trebali, uz par izuzetaka. Dakle, pošto je neko potrošio taj novac, a nemoj mene pitati gde i kako, pošto ja to neznam, u nedostatku sredstava korisnici sve više posežu za doplatnom dozvolom.
Da ne misliš da je čuvanje Gruže jeftina stvar, reći ću ti koliko približno košta samo jedan dan čuvanja, u šta ne računam plate i dnevnice čuvara, kao ni održavanje opreme. Dakle, samo za gorivo i druge sitne troškove dnevno se u proseku potorši preko 7000 dinara. Na mesečnom nivou to je 210.000, a na godišnjem to je minimum 2.520.000 dinara.
Dakle, ovo su neki minimalno troškovi, koji zapravo izađu mnogo, mnogo više, ali ovde ima dosta nerazumnih ljudi koji bi da pecaju džabe, a izgleda bi i da čuvari rade džabe. Epa, ja to nikada neću dozvoliti. Ima da se radi pošteno, ali to ima i da se plati i oko toga nema kompromisa.
Tako da, doplatna dozvola ima svoju svrhu, što možeš videti iz priloženog, a jezro kao jezero svakako ispunjava sve propisane uslove da se svrsta u drugu kategoriju.