Danas je Čet Jun 19, 2025 6:59 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 19 20 21 22 23 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 2:41 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
Goci sve se razumemo......
Radi se o tome da su ljudi vec pritiskani(pisane prijave) za DOPLATE a kamo li za godisnju,a vole da se mrznu i da pecaju belu po zimovnicima(posto je u toplijem delu god. aktuelan CVERGLAN ).
STO ZNACI DA NAS PRIMORAVA...... :wink:
A sto se dnevne tice hm......1000 DINDzI :lol:

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 3:14 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
PikeR napisao:
Brate Dzoni, svaka ti dala ;)

Inace, i njegov dzip od nekih 50000 jura koje je pomenuo DT, Djuronj ne komentarise...

Btw, kockare, nisam mislio na tebe izricito. Jednostavno, lako je prepoznati da se ovde forsira doticni Djura, i po prethodnoj temi koju ste sablasno zatvorili i obrisali, i po ovoj kojoj predvidjam istu sudbinu...[/quot

Kakav kometar na još jednu neistinu očekujete...znaš kad bih ja dao 50.000 za auto...kad poludim... :D

zidar napisao:
Djuroni,ti se ovde boris protiv vetrenjaca,tesko ce da shvate o cemu pricas oni su uvek kontra,srecno

Red je da probam da objasnim...ali ako neko neće da čuje, ili da shvati...to ostaje samo njegov roblem...na žalost njegovu.

Pedja da li se taj kome su na vrata došli, navodni, grabuljaši zove Zoran ?
Ako je to taj, evo šta sam ti ja iskopao:
Isti taj Zoran je na Lomničkom jezeru izgrabuljao tolstolobika i odneo kući, a što se mene tiče, ako je, pošto od te ribe vajde nema baš nikakve, samo šteta.
Međutim, isti taj koji je tu ribu izgrabuljao, je za isto delo prijavio dvojicu molera, koji su mu posle ****** *****. A jeste im Ljuba rekao da ih je ovaj prijavio, pošto su isti...pa ako ti već grabuljaš, što prijavljuješ druge.
To je priča ribočuvara, ali ja sam spreman da to isteram do kraja, tako što bih suočio čuvara sa dotičnim i utvrdio gde je tu istina.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 3:27 pm 

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 9:30 am
gubnik.kg napisao:
Igore da su ovi postovi ovde "lelemudisanje",kako ti kazes,Djuru ovde ne bi ni videli. :wink:
U nedelju se okupljamo pa cemo da krenemo,za pocetak sa prikuplanjem potpisa za peticiju PROTIV DOPLATA :!: :wink:
POTPISI CE SE PRIKUPLJATI U SVIM GRADOVIMA(mestima) U OKRUZENJU

Tačno tako, ovo je jedan od načina komunikacije. A kažeš prikupljate potpise, ok, nemam ništa protiv, ali mi nije jasno kako Vam to nije palo na pamet kada su jezero tri godine ''čuvali'' Kragujevčani na čelu sa Tomovićem i Srbijašume. Tada Vam je izgleda sve bilo potaman...a to što je riblji fond masakriran...ma koga briga...
Izgleda da je jedino važno da ste i Vi mogli da na jezeru radite šta god hoćete te tri godine, pa sad kad je zaveden red...ne valja brate...ne kradu lopovi...al ne možemo ni mi da krademo...
Sve mi se više čini da je dplatna dozvola samo dobar izgovor za sve koji se bune.

Goci ti si na neki način u pravu. Sve je to zamišljeno bilo sasvim drugačije. Tačnije, korisnici koji nemaju dovoljno osnovnih dozvola, a imaju ozbiljnu vodu kao što je recimo Gruža, trebalo je da se dofinansiraju preko Fonda za zaštitu životne sredine, gde se godišnje od svih dozvola slije najmanje 50.000.000 dinara. Međutim, novac iz tog istog fonda se dobija jako teško, a do sada su dobijali uglavnom oni koji nisu trebali, uz par izuzetaka. Dakle, pošto je neko potrošio taj novac, a nemoj mene pitati gde i kako, pošto ja to neznam, u nedostatku sredstava korisnici sve više posežu za doplatnom dozvolom.
Da ne misliš da je čuvanje Gruže jeftina stvar, reći ću ti koliko približno košta samo jedan dan čuvanja, u šta ne računam plate i dnevnice čuvara, kao ni održavanje opreme. Dakle, samo za gorivo i druge sitne troškove dnevno se u proseku potorši preko 7000 dinara. Na mesečnom nivou to je 210.000, a na godišnjem to je minimum 2.520.000 dinara.
Dakle, ovo su neki minimalno troškovi, koji zapravo izađu mnogo, mnogo više, ali ovde ima dosta nerazumnih ljudi koji bi da pecaju džabe, a izgleda bi i da čuvari rade džabe. Epa, ja to nikada neću dozvoliti. Ima da se radi pošteno, ali to ima i da se plati i oko toga nema kompromisa.
Tako da, doplatna dozvola ima svoju svrhu, što možeš videti iz priloženog, a jezro kao jezero svakako ispunjava sve propisane uslove da se svrsta u drugu kategoriju.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 4:08 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Ja vama želim da uspešno čuvate tu vodu, da bude mnogo više ribe, dakle da pošteno i krvnički raditi posao i zaradite novac.

Jedan DAN na jezeru Joca košta 2000 din. I ljudi plaćaju. Vi tražite 2000 za 365 dana, i mislim da će malo ko platiti.

Ali zato što se za 2000 lepo napecaš na Joci za 1 dan.

Napravite nekako da se ljudi siti napecaju soma, štuke, smuđa i grgeča kod vas, i varaličari će platiti 2000 din godišnje. Obezbedite da nema mreža, da sportski ribolovci ne kradu ribe, podignite minimalne mere...

Ne možeš uhvatiti ribu koja ne postoji!

Ako je mera za štuku 40 cm, ako je mnogo ljudi peca i nosi, veoma je mala šansa da ona poraste preko 100 cm. Tačnije: biće veoma mala šansa da neku takvu upecaš.

Revir Buk na Uni (uhvati i pusti za mladicu i pastrmku), jezero Joca (UiP za štuku), jezero Međeš (UiP za smuđa)... svuda ovde možeš da se napecaš pomenutih grabljivica jer su UiP vode i svuda tu ima smisla platiti posebnu dozvolu, čak i jako skupu dnevnu, koja košta kao vaša godišnja.

Evo jednog konkretnog predloga, shvatite ga tek kao mišljenje jednog ribolovca:

Napravite plan po kome će se na jezeru 2014. veoma dobro pecati
- čuvajte ga krvnički 2012. i 2013.
- momentalno uvedite strože mere za izlov riba, recimo smuđ 50 cm, štuka 60 cm, som 80 cm. Praktično ćete ribama dati još 1-2 mresta pre izlova, biće više mlađi, više riba kasnije, još više mlađi...
Kao rezultat te 2014. će sigurno biti mnogo više grabljivica i varaličari će poželeti da dođu na Gružu.
Te 2014, stavite doplatnu 1000-2000 din.

Trenutno je ili ukinite ili smanjite na 500 din (a maksimalno, mada je i to previše - 1000 din). Ja čak mislim da ćete smanjenjem cene na 500 (4x niža cena) zaraditi više para, jer ćete prodati najmanje 4x više doplatnih dozvola.

Uz još jednu korist koju sigurno ne treba zanemariti: nećete se zamerati svojom kupcima ribolovcima, što sada činite.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 5:20 pm 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 2:31 pm
gubnik.kg napisao:
Jeste,nas par hiljada istomisljenika iz KG,CA,KV......SMO BUDALE aaaaaaaaa... A ti i Djurica ste pametniji i obrazovaniji od svih nas,sta nije mi jasno :roll: :!: :?:
ODAKLE TI PADE...........jel ti to DJURA nalozio da pises :?: :lol:

Ja ne poznajem ovde nikog a ni Djuorija,nego citam ovo ovde sve i dolazim do zakljucka da ste isti kao pojedine stranke u opoziciji da samo pricate godinama i pricate i pricate i pricate i napadate i napadate a kada bi vam covek dao nesto konretno da uradite vi ne bi znali dve koze na papiru da sacuvate pa prema tome bavite se onim za sta ste skolovani i ne zavirujte u tudje dvoriste i pustite ljude da rade svoj posao a ima nadkeznih koji to treba da proveravaju........

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 5:27 pm 

Pridružio se: Čet Dec 24, 2009 8:27 pm
Evo najzad pametnog,nacitanog,poslovnog.U pravu si moram da priznam.Eto mi ne umemo da cuvamo koze(sta ces,gradska deca,carsijci) pa posto ti znas cuvaj ih i ostani tamo sa njima odakle pises a mi cemo i dalje da se borimo za NASE JEZERO u koje su ulagali nasi dedovi,ocevi i ostali.......

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 5:34 pm 

Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 8:39 pm
djurony napisao:
gubnik.kg napisao:
Igore da su ovi postovi ovde "lelemudisanje",kako ti kazes,Djuru ovde ne bi ni videli. :wink:
U nedelju se okupljamo pa cemo da krenemo,za pocetak sa prikuplanjem potpisa za peticiju PROTIV DOPLATA :!: :wink:
POTPISI CE SE PRIKUPLJATI U SVIM GRADOVIMA(mestima) U OKRUZENJU

Tačno tako, ovo je jedan od načina komunikacije. A kažeš prikupljate potpise, ok, nemam ništa protiv, ali mi nije jasno kako Vam to nije palo na pamet kada su jezero tri godine ''čuvali'' Kragujevčani na čelu sa Tomovićem i Srbijašume. Tada Vam je izgleda sve bilo potaman...a to što je riblji fond masakriran...ma koga briga...
Izgleda da je jedino važno da ste i Vi mogli da na jezeru radite šta god hoćete te tri godine, pa sad kad je zaveden red...ne valja brate...ne kradu lopovi...al ne možemo ni mi da krademo...
Sve mi se više čini da je dplatna dozvola samo dobar izgovor za sve koji se bune.

1. To nam nije palo napamet ni kad SI TI DOSAO PROSLE GOD. JEL SMO MISLILI DA SI DRUGACIJI :!: :!: :!: :!: :wink: 8)
2. Niko od njih nam nije trazio DOPLATU a svi sem SRBIJA SUMA su bili bolji od vas!!!!
3. TI NAM JAVNO PRETIS,MALTRETIRAS I PRAVIS NAS BUDALAMA

JEL TREBA JOS NEKI RAZLOG :?: 8)

I jos nesto :!: Glupo je to sto gore pises kako nam BOJKOT DOPLATA "IZGOVOR" i sad cu da ti kazem sto...
Ako nisi zaboravio ovo je VARALICAR.COM forum pravih ZALJUBLJENIKA U SPORTSKI RIBOLOV.
I stvarno si IZVALIO OVO GORE DA SI JEDVA ZIV OSTAO :!: :!:
JA RIBU BRE ZA SLAVU KUPUJEM A TI :?: :?: :?: 8)
I VIDIM DA SI SE UZBUDIO.....I TREBAS
I STO SE POLAGANJA RACUNA TICE.....POLAGACES IH NAM UZ PESMU :wink:

Djuro lepo ti je GOCI gore predlozio...........
Stim sto bi dodao i IZLOV CVERGLANA.........
E vidis takvo bi gazdovanje bilo OK I BUDI SIGURAN DA NE BI IMAO PROBLEMA SA NAMA(koji su tek poceli)

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 5:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 10:58 pm
djurony napisao:
Isti taj Zoran je na Lomničkom jezeru izgrabuljao tolstolobika i odneo kući, a što se mene tiče, ako je, pošto od te ribe vajde nema baš nikakve, samo šteta.
Međutim, isti taj koji je tu ribu izgrabuljao, je za isto delo prijavio dvojicu molera, koji su mu posle ****** *****. A jeste im Ljuba rekao da ih je ovaj prijavio, pošto su isti...pa ako ti već grabuljaš, što prijavljuješ druge.
To je priča ribočuvara, ali ja sam spreman da to isteram do kraja, tako što bih suočio čuvara sa dotičnim i utvrdio gde je tu istina.

Jeste offf al moram da guknem :?

Taj Zoran je naš Lomnica City. I da je letos odneo jedan primerak korov ribe koju je zakačio slučajno, mozda jeste. Ako znaš da jeste, ok, tako je.
Ali ovim postom si ga (namerno) potpuno izjednačio, čak i spustio ispod lopova sa naših voda (verovatno zbog vaših ranijih sukoba). A s obzirom da on više ne piše ovde, osećam obavezu (kao neko ko ga zna) da napišem kakav je ribolovac i čovek.

Zna da piše na široko i da pametuje :D ali ruku smem da dam da je jedan od najpoštenijih varaličara. Ja sam ga video da vraća gomilu smuđeva do 1,5kg, somčiće od 3 i 4kg, sve klenove... A ni u ludilu mu ne bi palo na pamet da se koristi nedozvoljenim metodama, uzima ribu ispod mere... I taj se krvi sa ribokradicama gde god stigne.

Da se svi ponašaju kao on imali bi somove i smuđeve ko na Ebru!

I ako nema veze sa doplatnom na Gruži od mene toliko, čisto da ne bude zabune oko "čojstva" našeg Lomunca... :wink:

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 7:03 pm 

Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 8:47 pm
djurony napisao:

Prvo jeste taj,nisu njemu dosli na vrata,drugom,sto prijavio u Vojnicki vir,ALI... Ne pravi takve paralele i oni JESU grabuljasi,ne navodni grabuljasi!!
Drugo,ja koliko znam taj tostolobik je pao na Meps LEPTIRA,e sad otkad to moze biti grabuljanje to samo ti kao vrhunski plovkaros znas,pojasni i nama???
Trece,da li ti je poznato da se alohtone vrste ne vracaju PO ZAKONU???
Znaci Ljuba JESTE cinkario coveka koji je bacao varalicu tamo cele godine i uspeo da leptirom zagrabulja bika,pored 20-30-40 stuka,i po tome je on ISTI sa onima koji su danima i nedeljama grabuljali i odnosili sve a na obali ostavili gomilu sice,to je jedno isto,i svejedno sto ti je cuvar STOKA jer je cinkario "grabuljasa"???
Ako je taj decko grabuljas,a vec je Blik objasnio ko je i kakav je,TI si najveci ribokradica u SRBIJI,eto malo etiketa i tebi!!

Zamolio bi kolege da se jave ovde koliko su samo ove godine zagrabuljali ribe na varalicu tako,da vidimo koji je prosek,ja jedno 3 bandara, mozda 4-5 beovice,sve na vobler i dzig,sve skinuo pazljivo i vratio!!

Poslednja izmena od Pedjalasta u Pet Jan 06, 2012 7:15 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Pet Jan 06, 2012 7:12 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 10:08 am
Ajd ove iz Kragujevca sto napadaju Djuru i mogu da razumem ali kad tog istog napadaju ribolovci iz Jagodine i to ovde na forumu to vec necu da razumem.Svi dobro znamo gde je njegova kancelarija i sve sto nije jasno odes lepo i razjasnis sa njim.Ja bar tako radim i za mene je to ispravno a na forumu smatram da je to iskljucivo zlonamerno.Toliko od mene mada mi je i interesantno da citam komentare kao na primer da tolstolobik udara na meps i slicno.I da dodam da nisam Djurin cuvar. :)

<°))))><

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 19 20 21 22 23 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris