Danas je Sre Jun 18, 2025 7:51 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 23 24 25 26 27 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub Jan 07, 2012 11:19 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Citah... i itah... i citah... i skontah da u stvari svako ko u ovoj zemlji otprilike radi svoj posao, treba da odere ljude na konto toga.
Primer1: Sluzba hitne pomoci imala 10% bolji procenat uspesnosti nego prosle godine. Odlicno, uvodimo doplatu 2000 za usluge hitne pomoci
Primer2: Komunalna sluzba u ponedeljak osim sto je ispraznila kontejnere i pocistila oko njih. Odlicno, od iduceg meseca povecavamo cenu usluga za 30%
Primer3: Ribocuvarska sluzba koliko- toliko radila svoj posao na nekoj vodi. Odlicno, od iduce godine naplacujemo 2000 dinara vise na toj vodi.

Zakljucak- 5000 dinara koje placate za godisnju dozvolu u stvari ne podrazumeva ikakvu obavezu za korisnika vode. Da bi oni ispunjavali bar deo svojih obaveza morate da doplatite jos 2000, i to unapred :?
Uslove za kategorizaciju necu ni da spominjem, po toj "gruzanskoj" logici treba da se uvede doplatna dozvola za 90% napacenih jezera zemlje srbije... a onda ce mozda da se neko smiluje da radi svoj posao. Mozda.... ako mu se bas isplati...

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 08, 2012 11:44 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 30, 2011 6:47 pm
Ja nemogu da dodjem radim ali svraticu drugi dan da potpisem peticiju

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 08, 2012 4:18 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:41 am
Ja nemam veze ni sa Tomovicem ni bilo kim drugim,a na dozvoli za 2011pise RIVERS GUARD D.O.O.odgovorno lice .Jeremic. a clan sam Rivers lake. Kg.Tako da nemoj da nas stavljas sve u isti kos.... :twisted: :twisted:

Vrh

PostPoslato: Ned Jan 08, 2012 11:17 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
E, Đuro, svi u Kragujevcu su kupili tvoje dozvole, moja je takođe tvoja, Rivers Gard DOO 0048035, tako da pričaj ti nekom drugom da si naplatio samo 30 i kusur dozvola i tako to...

Nego da se mi dogovorimo i to ovako... Da ti lepo ukineš ove doplate, a da Gružom gazduješ kako treba. Pomognuće ti se.

E da, bićeš, naravno, nadgledan budnim očima i trudi se da ne grešiš.

Sve ovo gore navedeno važi i za V. Moravu.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 1:35 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Zahvaljujuci uzavreloj atmosferi na ovoj temi, i uprkos pravilniku foruma i mom upozorejnu,
koje je shvaceno kao sala, urednistvo i administracija (svi zajedno ne kao individualci) foruma su bili primorani da kao upozorenje,
na 7 dana zbog pominjanja politike, psovanja ili direktnog uvredljivog pisanja o sagovorniku na 7 dana banuje sledece clanove foruma:

Bojo
gubnik.kg
gidra
djuroni
CyberQrayber.

Tema je vrlo vazna, kao sto bi vecini trebalo biti jasno, a diskusija ovde je pocela da daje i prve pozitivne korake u praksi,
molim nastavimo u skladu sa tim.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 8:13 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:41 am
Naravno da je vazna, niko netrazi od Djure da preda vodu na cuvanje nekom drugom,samo necemo da dajemo pare za neku doplatu.Ili da damo samo dve hiljade mi koji pecamo samo na Gruzi.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 11:43 pm 

Pridružio se: Sre Feb 03, 2010 4:04 pm
djurony napisao:
Gubnik ovo je poslednji pit da se obraćam tebi. Dakle, ne želim da komentarišem ovo što ti pišeš, jer je netačno i ti si veoma nepošten ako stvarno misliš ovo što pišeš. Tačnije, ili si neinformisan, ili si ljubomoran, ili si pakostan, ali ja u to ne mogu da ulazim.
Lopova je uvek bilo i biće, i nemoj da ih podcenjuješ, jer nisu ni oni baš tako glupi. Tih 40 km mreža su direktna posledica višegodišnjeg nerada na jezeru i velikog broja lopova koji su se u međuvremenu namnožili. Ono što je važno, jeste da smo mi sprečili da se sa tih 40 km iznese riba iz jezera.
Dakle, to što mnoge službe u Srbiji nemaju takve rezultate, apsolutno ne znači da u vodama koje čuvaju nema mreža, već da te službe loše rade, i u tom smislu tvoja logika je potpuno pogrešna, jer lopova ima na svakoj vodi, u manjoj ili većoj meri.
Meni je veoma jasno da tebe najviše boli doplata za Gružu i da samo iz tog razloga pokušavaš to što pokušavaš, ali je očigledno da o poslu koji mi radimo znaš veoma malo.

Kakva demagogija!!!
Strašno!
Osećam se kao da sam đak i to u specijalnoj školi.
Oslanjajući se na činjenicu (nažalost) da "lopova ima na svakoj vodi u manjoj ili većoj meri" ovaj Djuroni hoće da nam "proda" i prilepak da ako u nekoj vodi nema mreža znači da ribočuverske službe tamo ne rade ništa? A ja budala pomislio da ukoliko neka ribočuvarska služba radi dobro mreža bude sve manje i manje i nakraju(daj bože 0 kom) kad ono ispade da je bolje da ih ima što više jer je to carski dokaz da neko radi dobar posao. Ne, ja ti ne želim da ih u 2012 nađeš više, mada vidim da bi te to obradovalo. Naravno umalo zaboravih, u tome će ti biti od vrhunske važnosti da ti ribolovci maklo pomogni, na primer sa po dve hiljadarke. Tek da se nađe.

Vrh

PostPoslato: Pon Jan 09, 2012 11:49 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Grlisko jezero pored Zajecara cuva JEDAN ribocuvar, vrlo retko dvojica u isto vreme, i ribokradje ima na kasicicu. A radi se o velikom jezeru od 250 hektara. Shodno prici sa prethodnih 25 strana imamo dva zakljucka:
1) Ribocuvare treba otpustiti jer ne vade dovoljno mreza iz jezera (posto ih, nazalost, nema dovoljno)
2) Treba uvesti doplatnu dozvolu za jezero jer ga neko ipak cuva, a populacija cverglana je jako zdrava i brojna

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 1:18 am 

Pridružio se: Čet Feb 17, 2011 11:12 pm
Po tvome ispada da 20 cuvara mogu da pokriju celu Srbiju!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Uto Jan 10, 2012 1:24 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Mozda ce zvucati smesno, ali sve korisnike u Srbiji koji su uveli doplate, treba prijaviti antimonopolskoj komisiji, sve sa ministarstvom ekologije, pa neka medju sobom razjasne kako je drzava prakticno namerno napravila monopoliste. Svi dozivljavaju sportski ribolov kao hobi, ali ocigledno to on odavno nije. Na osnovu pojedinih komentara, sticem utisak da su ljudi ribolov poceli da tretiraju kao golf ili kao tenis, sport za bogatase, pa bi u skladu sa tim trebalo da bude i cena - bogataska. I sto je najcudnije, potpuno se ignorise kriza koja je, slobodno se moze reci, nezapamcenih razmera, a tek se u ovoj godini ocekuje najzeci udar. Uostalom, pre 20-30 godina nije bilo ni dzipova, ni poribljavanja, ni motora, ni camaca, a ribe bilo koliko volis. Sad se strogo sve "naucno" radi, a ribe sve manje i manje. Ocigledno da je negde problem u koncepciji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 23 24 25 26 27 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris