Danas je Sre Jun 18, 2025 2:09 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 12:08 am 

Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 3:19 pm
Ljudi, ako vec pokrecete peticiju, dajte da se to prosiri za celu zemlju. Danas sretnem jednog kolegu ribara, i on mi kaze da ce u nasem (uzickom) kraju uvesti doplatnu dozvolu za svaki potok po 800 dinara. Ukoliko se ovo ispostavi kao tacno, ove "korisnike voda" treba pod hitno zaustaviti u sumanutim namerama.
Uzgred, moze li neko da mi kaze kakve veze ima sa nama sportskim ribolovcima to sto ribocuvari jure ribokradice? Sta mi uopste imamo sa ribokradicama? Ne shvatam zasto nama "korisnici voda" non-stop nabijaju na nos te ribokradice? Mi se bunimo sto nam uvode doplate, a oni kazu, znate, mi jurimo ribokradice... Pa jurite ih ljudi, sta se nama zalite? Mene ribocuvar upise na pocetku sezone i to je sva briga koju ima oko mene.
I sto neko rece, kada vec svi hoce da naplate doplatu, u koje svrhe ide onih 4600 dinara?

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 1:55 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 1:27 pm
Nešto ide državi, a ako pogledaš ranije postove Djuroni kaže da njemu ide nešto preko 3.000 po dozvoli. I treba mu još 2000 doplatne, jer bez toga ne može, ah, veliki su troškovi.
Pa ko je to trebalo da predvidi?
Valjda on, u nekom tzv. planu? Ili je dobio vodu bez plana, onako aj videću šta može da se uradi (zaradi)? Ako je bilo plana, možda je on u startu PREDVIĐAO doplatu, u tom slučaju riba smrdi od glave tj. ministarstva (veoma verovatan slučaj).

Da se ne lažemo, ukoliko nije sposoban da radi posao, sa više od 3.000 dinara po glavi pecaroša, ne zaslužuje bilo koju vodu, ma ni lavor. A to je rekao ovde.

Ne znam kako ide ta famozna dodela voda korisniku (bojim se da znam, uz ćevape) ali ne bi smelo da se dodeli nekom na osnovu plana (pod pretpostavkom da ga je i bilo) koji se menja odmah u startu.

Verujem da je ovo samo početak problema ovog tipa.

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 8:00 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Ljudi, masite poentu u potpunosti! Uhvatili ste se za jedan konkretan slucaj, nizete mak na konac, tupite o nekim nevaznim detaljima, a jedva da neko spominje najbitniju stvar:
AKO SE DOZVOLI OVAKO SAMOVOLJNO UVODJENJE DOPLATNE DOZVOLE, STVORICE SE IZUZETNO OPASAN PRESEDAN! Otvara se pandorina kutija, iz koje ce da ispuze svaki koristoljubivi upravljac, sa svojim zahtevom za uvodjenje doplatne dozvole... Na kraju cemo imati jedinstvenu dozvolu, sa kojom cemo moci da pecamo na po nekoj recici, ili bari, dok ce za sve iole upotrebljive vode morati da se doplati! To je model koji se vec primenjuje u nekim evropskim zemljama, s tim da tamo prosecan ribolovac nece morati da odvoji celu platu da bi pokrio sve atraktivne vode na kojima zeli da peca...

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 8:24 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Ja to pisem vec ko zna koji put, jos od uvodjenja jedinstveno/doplatnog sistema....koristi se prilika koju je ministarstvo dalo i realno je za ocekivati da ce svi korisnici
cije vode mogu da prodju kategorizaciju i traziti doplatne.

Jako bitna cinjenica je vezivanje i uslovlajvanje vadjenja dozvole u mestu prebivalista...ali ispadne da branim RG, a sustina se preskace.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 9:16 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
viewtopic.php?f=120&t=16445

Nastavite ovde, ja cu viskove odavde vec brisati ili isprebacivati.
Ovde neka ostane tema diskusija o dopltnim dozvolama na Gruzi.

RIBOTEKA

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 9:21 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Mar 30, 2011 6:47 pm
I prosle godine je bilo price o doplati za Gruzu.Bas mi je Sale rekao"ove godine nema (2011)a sledece sigurno plus 2000din."Znaci znali su u startu i pre kategorizacije vode da ce da uvedu doplatu.A to kako se dobija voda na upravljane pa to svi znamo po politickoj liniji i uz neku akontaciju onome ko odlucuje kome da se dodeli voda

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 9:36 am 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 8:15 pm
Jedan predlog, vi tamo, iz lokalnog ugla, mozda mozete da pisete zalbu ministarstvu, i da trazite ponovnu procenu ribljeg fonda, s tim da je ne rade "lokalni strucnjaci"... Dakle, da trazite preispitivanje odluke da Gruza ispunjava uslove za kategorizaciju

Vrh

PostPoslato: Sre Jan 11, 2012 12:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Peticiju sam lično sastavio. Juče je predat tekst na usvajanje i podršku od strane ribolovačkog udruženja Kragujevac (koje okuplja sva udruženja u gradu). U njoj stoji i pitanje doplatne dozvole za Gružu, i zahtev za preispitivanje kriterijuma kategorizacije vode (za to već par dana očekujemo i odgovor čini mi se pomoćnika ministra za pitanja ribolova) , i još neka pitanja. Peticija će biti podržana od strane udruženja, i dobićemo je pečatiranu.
Ako administracija to bude dozvolila, plan je da peticiju okačimo i ovde, i svuda, da svi imaju primer, da naravno u okviru nekih svojih mogućnosti (ako to žele) potpišu peticiju i odnesu svima na potpis kojima je to u ineteresu, da krenemo u jednu blagu revoluciju, da damo svima do znanja da mi nismo mesari, nego savesni ribolovci, koji jedino žele boljitak naših voda, i zdravu okolinu. Naša je (možda i optimistična) procena da ćemo za nekih mesec dana sakupiti oko 4-5000 potpisa samo na teritoriji Kragujevca. Imamo pravo da se nadamo u to jer su neke prošle peticije bile i više podržane, a sad se radi o onome što ljude najviše boli - džep. Ako i ostale kolege po regionima budu imale želju da podrže, jer ne radi se o Gruži, radi se o celoj Srbiji i svima nama, taj broj biće daleko veći. A onda mediji, apeli, širenje ideje, i konačno - pobeda! I naravno, delovanje i podrška svima koji to budu želeli.

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 12, 2012 12:39 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:41 am
Danas bi trebalo da krene potpisivanje peticije...

Vrh

PostPoslato: Čet Jan 12, 2012 10:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Druže, krenuće sutra. Danas se naštampalo nekoliko desetina papira, i sutra kreće podela pa polako.

Nego, otkud odjednom ovakva neprijatna tišina na ovoj temi??

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 411 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 25 26 27 28 29 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris