Cesto sam se hvatao u pitanju : da li su me roditelji dobro vaspitali? Da li su ljudske vrednosti stalna kategorija ili ih vreme uslovljava. Budi posten i prema sebi i prema drugima, radi, ne kradi, postuj zakon, budi dobar covek, muz , otac, drug, budi koristan i sebi i drustvu. .. I pored ovakvog vaspitanja tu su bila i njihova upozorenja: dva losa ubise Milosa, kuce koje laje ne ujeda... Kao klincu sve mi je ovo gore bilo jasno, ali " kuce koje laje ne ujeda" , to nikako. Kako je moguce , laje, agresivno je, a ne ujeda? Kasnije, tokom zivota i to mi postade jasno. Laje jer se plasi, laje jer je nesposobno, nesposobno da uradi bilo sta, i da napadne i da pobegne, slabasno bez vere , bez vizije kako , gde, skim ... Laje jer ne vredi, zna da ne vredi pa preventivno pravi marketing da ga sto ozbiljnije shvate, a u stvari, tropa. A tu su i oni dezurni kritizeri, oni sto se sve na ovom svetu razumeju, svuda zabijaju nos. Isti su ko i ono kuce sto laje, nesposobni, nikad nikad nista uradili, nikad i nece jer su nesposobni i znaju to, svesni su toga, pa ko i ono lajavo kuce prave sebi marketing. Mnogi im i poveruju, shvate iih oziljno. Na svu srecu to je lako raskrinkati. Samo im treba reci da ispune to o cemu pricaju i na prvu padaju. Ajde Marko i Milicko! Uzmite po jednu motku i pred vladu. Ajde , pokazite nam svojim primerom. Nemojte samo da lajete, nego ujedite vec jednom. Sta se ceka, neko umesto vas da zavrsi posao, a vi da se hhalite ili koristite.
_________________ Varaličarska sekcija - Kragujevac
|