Danas je Sre Jun 18, 2025 7:14 am

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 42 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Dozvole 2015
PostPoslato: Uto Nov 04, 2014 8:52 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Nov 06, 2007 2:22 pm
Mnogo sam slova i rečenica u životu pročitao, ali teško da sam ikada pročitao išta pametnije. Svaka čast na ovome ibanez.

Ovo sam prokomentarisao van cele ove teme, nastavite slobodno.

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 1:40 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 10:17 am
Cesto sam se hvatao u pitanju : da li su me roditelji dobro vaspitali?
Da li su ljudske vrednosti stalna kategorija ili ih vreme uslovljava.
Budi posten i prema sebi i prema drugima, radi, ne kradi, postuj zakon, budi dobar covek, muz , otac, drug, budi koristan i sebi i drustvu. ..
I pored ovakvog vaspitanja tu su bila i njihova upozorenja: dva losa ubise Milosa, kuce koje laje ne ujeda...
Kao klincu sve mi je ovo gore bilo jasno, ali " kuce koje laje ne ujeda" , to nikako. Kako je moguce , laje, agresivno je, a ne ujeda?
Kasnije, tokom zivota i to mi postade jasno. Laje jer se plasi, laje jer je nesposobno, nesposobno da uradi bilo sta, i da napadne i da pobegne, slabasno bez vere , bez vizije kako , gde, skim ... Laje jer ne vredi, zna da ne vredi pa preventivno pravi marketing da ga sto ozbiljnije shvate, a u stvari, tropa.
A tu su i oni dezurni kritizeri, oni sto se sve na ovom svetu razumeju, svuda zabijaju nos. Isti su ko i ono kuce sto laje, nesposobni, nikad nikad nista uradili, nikad i nece jer su nesposobni i znaju to, svesni su toga, pa ko i ono lajavo kuce prave sebi marketing. Mnogi im i poveruju, shvate iih oziljno. Na svu srecu to je lako raskrinkati. Samo im treba reci da ispune to o cemu pricaju i na prvu padaju.
Ajde Marko i Milicko! Uzmite po jednu motku i pred vladu. Ajde , pokazite nam svojim primerom. Nemojte samo da lajete, nego ujedite vec jednom. Sta se ceka, neko umesto vas da zavrsi posao, a vi da se hhalite ili koristite.

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 3:22 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Uroše, niste razumeli poslovicu. Pas koji laje zapravo veoma često ujeda, ali zbog toga što je na vreme zalajao, upozorio je čoveka da se ne približava, i na taj način je izbegnut incident.

http://dresurapsa.com/pas-koji-laje-ne-ujeda

"Ljudi često misle da pas koji laje, zapravo preti. Lavež pasa je ustvari pseći znak za uzbunu kojim on alarmira druge članove čopora kome pripada (uključujući i nas ljude).

Značenje poruke koja se daje lavežom glasi: „Dešava se nešto neuobičajeno, budite na oprezu!“. U divljini taj alarm ima dve posledice: mladunci se sakriju gde stignu, a odrasli članovi čopora se okupe za akciju. U ljudskoj okolini pseći lavež je isto što je nekad bila zvonjava zvona, gonga ili trubljenje roga, znak da se „neko približava kapiji tvrđave“. Ovaj alarm ne govori da li je onaj ko se približava prijatelj ili neprijatelj, ali postiže to da se preduzmu potrebne mere predostrožnosti. Upravo zato, glasan lavež psa može da bude pozdrav vlasniku koji se vraća kući podjednako kao i reakcija na prisustvo provalnika. Kada se takva osoba identifikuje, lavež često bude zamenjen ili prijateljskim ritualom pozdravljanja ili ozbiljnim napadom na uljeza."

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 3:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Uros napisao:
Ajde Marko i Milicko! Uzmite po jednu motku i pred vladu.

Iskreno, ja se sve više razmišljam da to i uradim :D

Zbog ribolova manje više, više zbog svega ostalog... pa na kraju i zbog ribolova.

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 5:00 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 9:48 pm
Dozvole ce se kupovati ko' i ranije i (ili) dozvole se nece kupovati ko' i ranije.
Ajd' zdravo!!!

Poslednja izmena od zoranboskovic u Čet Nov 06, 2014 7:13 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 6:10 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 1:20 pm
Urose,
Sta ti u stvari hoces od mene , rekao sam ti vec ukoliko imas nesto licno protiv mene , ja sam tu uvek da mi objasnis sta te muci?

To sto vredjas , buces i arlauces , to nikako ne znaci da si u pravu.
Navedi konkretno gde sam ja to pogresio u vezi bilo cega i zasto to tebe pogadja?

To sto sam napisao pre tvog takmicenja , pitam te da li sam nesto izmislio , i zasto se to tebe toliko tice?
Uvek cu da napisem svaki moj licni utisak sa vode na kojoj pecam , a ko hoce nek veruje , ko nece ne mora.
Jos jedan put ti ponavlajm u vezi sponzorstva varalica , zasto ih nisam poslao .
JER SI ME JAVNO VREDJAO u toj temi pre takmicenja , i ti to znas , pa zasto bih ja tebi cinio uslugu onda?

U vezi dozvola . Prvo si me napao da nemam dozvolu ( totalna glupost, pokazao sam ti da je imam , i imam ih 20 godina u nazad) , posle pominjes neke pse koji ne ujedaju , sta bre hoces ti ?

Pises o nekom puvanju i ne znam cemu jos.
Moje svo pisanje na forumu , se uglavnom odnosi na ribolovne tehnike , cesto pisem i o priboru.Ponekad napisem o ribolovnim terenima .
O temama o dozvolama tek po koju.
I to je moj cist entuzijazam i dobra volja jer na forumu sam upoznao gomilu dobrih ljudi i prijatelja, a i puno sam naucio kroz iskustva drugih.
A to sto ja radim za promociu sportskog ribolova i postenju na vodi , pa o teome postoje gomila fotografija i svedoka. Ponosam sam sto mogu da se pohvalim da sam vise riba od preko 30 kg uz prisustvo brojnih svedoka vracao bez reci nazad za primer drugima. Ako ti je to puvanje , onda se puvam.Isto vazi i za moj odnos prema ribokradicama , konkretno na vodi, iako zbog toga dovodim sebe u neprilicne situacije.
Vise necu da komentarisem bilo sta na ovoj temi (jer tvoje vredjanje prevazilazi svaku forumsku formu, i molim urednike da intervenisu za to) , sve sto imas mozes da mi napises preko pp ili licno da mi objasnis.

Poslednja izmena od marko-mrdak u Sre Nov 05, 2014 6:32 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 6:28 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 1:31 pm
Uros napisao:
Cesto sam se hvatao u pitanju : da li su me roditelji dobro vaspitali?

E, samo da dodam: Nisu te dobro vaspitali roditelji. Da jesu, ne bi javno vređao - to su neke recimo osnove vaspitanja...

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 6:30 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 10:21 pm
Kad se prijavih kao dobrovoljac za Šabac (za vreme poplava) jedna misao mi je neprestano bila u glavi, svakako, motka se podrazumevala, vrlo dobro sam znao koga tamo mogu sresti. Al, avaj....

Pas koji laje- ko god ima čulo sluha, može razumeti/čuti zašto pas laje.

Zaista je glupo napadati bilo koga ko je organizovao ili podržavao bojkot, a izdvojiti Marka Mrdaka zbog nekih svojih ličnih frustracija- patetično.

Možda da se oprobaš nekim lakšim citatom, tipa:

"Posle bitke lako je biti general."

Vrlinom i primerom na vodi!
Varalicar.com

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 6:40 pm 
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 9:15 pm
Ja bih sad zamolio sve ucesnike diskusije na zadnjih par strana da se vrate malo u rikverc i pobrisu (izmene) sve napisano sto bi moglo biti uvreda za nekog od ucesnika u diskusiji. Spustite loptu i nastavite normalnim tonom ili ode tema u kantu!
Hvala na razumevanju.

Vrh

PostPoslato: Sre Nov 05, 2014 7:57 pm 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto Avg 19, 2008 4:32 pm
Ja sam svoje korigovao.

I odoh sa teme, uz ponovljni predlog da svako uzme bar 3 do 5 dozvola,
spram mogucnosti, da podrzimo progres!

RIBOTEKA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu  Odgovori na temu  [ 417 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 6 7 8 9 10 Elipsa 42 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris