Danas je Sre Jun 18, 2025 2:24 pm

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris

Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 661 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 50 51 52 53 54 Elipsa 67 Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Spin&Fly webshop
PostPoslato: Ned Maj 08, 2016 12:19 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre Maj 24, 2006 12:26 am
Jedan od poznatijih engleskih ribolovaca, Paul Bosworth, uhvatio svoj personal best pastrmku od 6Lb 6oz, tj. oko 3 kg na jointed Yogi 5 cm:

Slika

Pa našao na netu naš webshop, pa pokupovao sve Yogi dvodelce! :)

http://spinandfly.net/sr/webshop/katego ... ointed-fry

Bravo za našeg Jocka, srećan mu jučerašnji rođendan! :wink:

p.s. Imao sam sličnu ribu, dugu preko 60 cm pre 20 dana na Fly pribor, ali je moja posle minut rovovske borbe spičila u granje i pokidala... :|

Od uspomene ostade kratak video snimak moje nemoći i sa njega jedna slika gde se vidi do plute savijen štap klase 7, koji inače na obalu izbacuje štuke od 3-4 kg.

Slika

Vrh

PostPoslato: Sre Maj 18, 2016 11:06 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Stigle raznorazne Vidrice za klena, za sada na šop okačih samo one od 20 i 28 mm.

Slika

Novost su ove male od 20 mm, njih nije bilo na šopu, kao ni prizmatik dekora ovih većih od 28 mm.

Narednih dana će se na šopu pojaviti još neke, no treba ih prvo slikati... :roll:

Vrh

PostPoslato: Čet Maj 19, 2016 11:21 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Stavih sve novopristigle Vidra voblere na šop, pa sada ima mnogih novih dekora, poput:

Slika

Slika

Ali je glavna novost ipak ovo:

Slika

Napokon sleteše i čuvene i izuzetno lovne Vidra sikade (cicada) na šop!

Mnogi od nas su odrastali pecajući klena na ove varalice... Šteta je što su danas zapostavljene. Mada je možda dobro za klenove. :wink:

Što se ove veće tiče, smem da potpišem da je jedna od najlovnijih varalica za soma na srednjevelikim rekama poput Južne i Zapadne Morave... Mada i za nju važi isto kao i za manju u kontekstu klena: zapostavljena, zaboravljena...

A o tome da danas gotovo niko ne peca pastrmke na sikade, i da naravno debelo greši, da i ne pričam...

Vrh

PostPoslato: Pet Maj 27, 2016 11:23 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Stiglo juče mnooogo Ujki, dopuna starih + neke nove boje.

Ova je recimo nova boja u Ujkinoj ponudi:

Slika

Belly Dancer 4 i 5 cm

A uskoro će se pojaviti i 2 nova modela... Jedan je lep 7 cm dubokoronac za smuđa, a drugi je iznenađenje, neće ni meni da kažu šta, ali kažu da je napravljen na moje insistiranje. Još samo da se setim šta sam insistirao da naprave. :mrgreen: Možda tvičku za pastrmku, možda minnow plitkoronac za smuđa...

Od sada su inače sve varalice sa jakim VMC udicama.

Vrh

PostPoslato: Pet Maj 27, 2016 11:37 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Novosti:

VMC 7237 specijalno za druga Tomilija: link

Salmo, modeli mahom za klena, smuđa i (naravno) bucova: link

Vrh

PostPoslato: Sub Maj 28, 2016 10:06 am 

Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 6:53 pm
eeee

sad si ih nabavio WMC7237 :lol: :lol:

kod mene na vodi trokrake nisu dozvoljene uopste ni za pastrmku ni za mladicu.

Vrh

PostPoslato: Ned Maj 29, 2016 12:59 am 

Pridružio se: Uto Mar 30, 2010 12:46 pm
VMC 7238 bi bila još bolja.

Vrh

PostPoslato: Sub Jun 04, 2016 1:42 am 
Saradnik
Korisnikov avatar

Stiglo nešto novo, lepo, što će naročito obradovati one kojima nedostaje staro dobro Ružno Pače iz vremena Grafoprometa i Ace Veselinovića...

Slika

Lav vobler od balze koji prilično podseća na Ružno Pače, mada nije isti, ali jako slično radi i pokriva sve one situacije u kojima su tonući Pačići od 4 i 5 cm bili neprikosnoveni.

Za razliku od onih kasnijih Pačića, kojima je kvalitet izrade bio veeeliki problem, ovi Lav vobleri su besprekornog kvaliteta, hrom-nikal žica, žljeb zaliven čvrstom smolom, lakiran 10x pa ručno farban pa lakiran još 5-10 puta, udice VMC, pakta od jake plastike...

Ukratko, kvalitet u nivou najboljih užičkih ručno rađenih voblera.

Dužina 4 i 5 cm, oba tonuća.

Uz njih stigoše i još neki modeli, a sve ih imate ovde: Lav vobleri

Ovaj od 7 cm je jaaako zanimljiv za letnji lov soma:

Slika

Vrh

PostPoslato: Ned Jun 19, 2016 5:29 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Pođem na prvi ovogodišnji smuđolov, uzmem lajt pribor (Eyecone 76-3/8, Zauber 2000 i Lav struna 008) i odaberem adekvatne voblere (koje štap može da zabaci i vodi), proverim šta fali i vidim da nema nijednog MC Bleak 7, pa skinem sa šopa 2 komada, jedan S, drugi SFC.

Stignem na vodu, stavim ovaj S boje, i na drugi zabačaj uhvatim prvog smuđarka u sezoni. Mala riba, ali fina radost.

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: Uto Jun 21, 2016 2:53 pm 
Saradnik
Korisnikov avatar

Dobih 2 ista pitanja u roku od dva dana, što je odmah indikativno da možda još mnogo ribolovaca ima isto pitanje, pa evo i javnog odgovora.

Pitanja su inače glasila otprilike ovako: Goci, šta sa tvog šopa preporučuješ da ponesem na Egejsko more, za ribe male i srednje velike ribe?

Ja im odogovorih: obavezno male teške pilkere i kašike za ribe poput iglica, šaruna, malih gofova, škarama, pirki, paukova... pa tek onda razmišljaj o voblerima i silikoncima za brancina i druge "komplikovanije" ribe, kojih možda uopšte i nema u dometu zbačaja sa obale...

A konkretno:

3 Williamson pilkera: link

Pecao sam na sva tri, svi su odlični, ali se trenutno ne sećam koje behu razliku u radu... :oops: Čini mi se da mi se najviše svideo ovaj Gomoku...

Lav Kaster od 6 i 12 g: link

Na njega uhvatih sve i svašta, odlična varalica koja lovi i brzo po površini i lagano u srednjem sloju. (Trenutno ispitujem njegove mogućnosti u lovu klena i pastrmke, više o tome nekad kasnije...)

Lav Spoon od 8 g: link

Takođe jako lovna, ali za razliku od kasmastera, na nju sam najviše lovio u srednjem sloju i pri samom dnu. Na njega takođe uhvatih mnogo raznoraznih malih predatora. Pauci je obožavaju, što malo komplikuje ribolov u kontekstu skidanja sa udice, ali garantuje jako ukusan ručak/večeru (4-5 komada po 100 g, pristojna večera za jednu osobu). Kuriozitet pri pecanju sa ovom kašikom na dnu su bili oktopodi, manji su izlazili vani, a jedan jako veliki i zbrisao je u neki krš, za koji se uhvatio, pa sam morao da kidam...

Vrhunska je Blue Fox More Silda (link), ali se prodadoše sve sa šopa, pa probajte da ih nabavite negde drugde. Možda ih ima na PKVM webshopu.

Priču nisam hteo da širim na voblere jer bi bila preobimna, plus smatram da ja nemam dovoljno iskustva u lovu riba egejskog mora na voblere, samo im rekoh da sam lajt priborom daleko najviše riba (brancina, gofića, šaruna, pirki...) uhvatio na 2 varalice: Rapala HJ6 S (nema je na šopu u tom dekoru) i Rapala Max Rap 7 FB boje.

Ako neko ima nešto da doda na ovo, slobodno nek piše, i ja bih da naučim nešto. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum  Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 661 postova ]  Idi na stranicu Prethodni 1 Elipsa 50 51 52 53 54 Elipsa 67 Sledeća

Sva vremena su u UTC+02:00 Europe/Paris